Alrunenforteller1lowwebres.jpg

Alrunen forteller

En performance av Hannah Mjølsnes og Mandragora Autumnalis/Officinalis i samarbeid med Viktor Pedersen.

Lørdag 2 Oktober. 18:00 - 19:00, 19:30 - 20:30

Lokasjon: Startblokka på Linderud

Begrenset plass. Påmelding nødvendig.

 

Wild Seeds har gleden av å invitere til en performativ opplevelse med den myteomspunnede planten Alrune (Mandragora Autumnalis og Mandragora Officinalis på latin). Performancen gjøres av Hannah Mjølsnes i samarbeid med Viktor Pedersen, og er utviklet gjennom en rekke direkte erfaringer de selv har hatt med planten.

 

Alrune er ikke kjent for folk flest i dag, men i middelalderens Europa og frem til slutten av 1800 tallet florerte det med historier om Alrunen som skulle bringe beskyttelse og rikdom. En var besatt av Alrunen på grunn av dens karakteristiske frodige rotvekst som minner om lemmer.  Den så ut som et lite menneske dratt opp av jorda. I tillegg til å kunne bringe stor rikdom, var den en bevissthetsforandrende plante, dødelig giftig i større doser, og vant dermed en ekstra aura av ærefrykt. Middelaldermanuskripter tegner et bilder av det som ser ut som en skapning midt mellom menneske og plante. Store blader springer ut fra hodet og den har røtter som ligner fingre og tær. Den har også ofte et brydd uttrykk over å ha blitt trukket opp av jorden mot dens vilje. Hvor kom egentlig denne mystiske figuren fra? Og hva ville den ekte Alrunen fortelle, om den selv kunne gjengi sin historie?

 

Alrunen har krysset veier med menneskene opp gjennom historien, og ervervet mange navn. Vi inviterer til en opplevelse med Alrunen som tar oss helt tilbake til roten av alle fortellingene om den, bokstavelig talt. Kanskje vil vi også oppnå en dypere forståelse av dens mange hemmeligheter og krefter.

 

I arbeidet med performancen har Hannah Mjølsnes gått i dialog med Alrunen gjennom meditasjonsøvelser og kultivering. Dette har gjort at Alrunen i stor grad har fått påvirke performancens form og innhold. 

 

Arrangementet foregår på norsk. Plasser er begrenset. Vennligst send en epost til: viktorped@gmail.com for påmelding eller spørsmål.

 

Hannah Mjølsnes (f. 1987) er utdannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Oslo og California Intitute of the Arts i USA. Hun arbeider med å samle sanselig kunnskap om ulike viltvoksende medisinplanter og skaper situasjoner der mennesker får erfare disse plantene på nye måter.